wpe70c4460.png
wp8167e9cf.png
wp4b5c5e99.png

© 2008 Ballerup Cykel Motion

wpee5ab555_0f.jpg
wpfc420582.png
wp4fec33a4_0f.jpg
wpf025741f.png

29032016 22:12:47

wpe9e422ff.png
wp129198e6.png
wpf4fe75ee_0f.jpg

Søndag d. 14.august mødte vi 9 morgenfriske cyklister kl. 06.50 ved Ballerup Rådhus. Dagens udflugt gik til det kuperede terræn på Hallandsåsen i Sverige. Og forventningerne var store, nok mest fra de 6 nye, der ikke havde prøvet denne tur før.

Vi havde jo heldigvis 3 af de garvede med fra klubben, Kirsten, HC og John skulle sørge for at vi debutanter, Majken, Lars, Bue, Andy, Mikkel og Allan fik gode udfordringer og kom godt og sikkert gennem strabadserne. Orla skulle også have været med, men han var desværre blevet syg og måtte blive hjemme, Orla havde dog sat sit præg på turen, da han sammen med John stod for planlægning af ruten.

Vi kørte i 3 biler og da cyklerne var forsvarligt spændt fast, gik turen mod Helsingør.

wp3203bf39_0f.jpg

Der havde hele ugen været ret svingende og usikre vejrprognoser, men sensommervejret viste sig at være ganske glimrende og helt sikkert godt cykelvejr.

Vi fik færgen fra Helsingør kl. 8 og i færgens restaurant, hvor vi indtog en hurtig kop kaffe, mødte vi flere andre cykelklubber, der havde fået samme glimrende ide, god cykelmotion i et pragtfuldt svensk landskab.

På den anden side af sundet blev de godt 55 kilometer til Hallandsåsen hurtigt tilbagelagt og vi fandt let frem til aftalte mødested, en tankstation/ motel ved Brødalt, Kirsten havde sørget for kort at køre efter.

Cyklerne blev hurtigt klargjort og vi blev iført shorts, de røde bluser, handsker, briller og hjelm og inden klokken var 9.30 rullede vi af sted ud i de svenske bakker. Det var forholdsvis vindstille, vejret var letskyet og temperaturen omkring de 16 grader.

wpf77e4caf_0f.jpg

Taktikken til dagens tur lægges.

John førte os nu igennem klassisk svensk landskab, store vidder, klipper og smukke svenske bondegårde. I starten af turen gik det mest nedad og på det her tidspunkt var det svært, som debutant , at forestille sig at man senere kunne få problemer på stigningerne. John var god til at guide os om forestående sving og bakker og den første gode stigning blev forceret uden besvær, bortset fra John selv, der havde problemer med en af klamperne, det skulle senere vise sig at være kendetegnende for dagen, at det var John der havde problemer med materiellet.

Da vi havde passeret de små svenske byer Hov og Dejarp, kom vi ud på en lang nedkørsel mod vandet. Jeg lå på dette tidspunkt forrest sammen med HC og Andy, da vi nåede vandet kørte vi stille og roligt videre en lille kilometer, før vi pludselig opdagede at resten af holdet ikke var med. Det viste sig at John havde knækket kæden. Heldigvis kunne han fikse den, så både hold og kæde blev samlet igen.

wpdcf8e475_0f.jpg

Pause...

Turen gik nu gennem Båstad, hvor vi debutanter efterfølgende kom på alvorlige prøver i bakkerne. Hatten af for Mikkel, der for det meste fulgtes op ad sammen med HC. De næste mange kilometer blev kørt i fantastisk landskab og et vejr der blev bedre og bedre. Og så ramte vi den legendariske ”Hundebakken” efter 63 kilometer, efter den vil det aldrig mere føles tungt på bakkerne her i omegnen, hold da op, hvor var den sej.

Vi fik samling på tropperne igen og John dirigerede os ud på de sidste kilometer, da vi næsten kunne se målet, mente han at vi hellere måtte tage en sidste sløjfe med, det var helt i Orlas ånd, så vi måtte lige have en stigning mere til at pille de sidste kræfter ud af de brugte ben.

Da vi alle var vel tilbage ved bilerne, nød vi en skøn og velfortjent frokost og vi spiste med god appetit den kage Kirsten havde medbragt.

Og så gik turen ellers mod Ballerup igen. Tusind tak til hele holdet for en skøn dag i det svenske, vi er nogle stykker der glæder os til næste tur.

Allan

wp912eb57e_0f.jpg

Forfatteren Allan, med sønnen Mikkel.

 

Flere billeder fra turen kan ses her.

Deltagerne til Hallandsåsen.
Flere billeder fra turen kan ses her.